GRV 2018

De leden van de Partij van de Arbeid in Zoetermeer hebben tijdens de algemene ledenraad van 29 november de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vastgesteld. Eerder dit jaar werd fractievoorzitter Margot Kraneveldt door de leden al verkozen tot lijsttrekker.

Oud-commissielid Susanne Bout staat op twee. Huidig commissielid Marissa van der Tol staat op vier. Hoogste nieuwkomers zijn Sicco Louw (drie) en Ramie Al Moukhaibar (vijf), beiden bekend en actief binnen de Zoetermeerse PvdA-afdeling. De top-10 wordt verder gecompleteerd door Ton Glissenaar, Sacha van Vlaardingen, Jan Geerdes, Nawzad Sulaiman en Ineke Padding.

De huidige raadsleden Chantal Walther en Daphne Disco hebben aangegeven vanwege drukke werkzaamheden en gezinsuitbreiding met het raadswerk te willen stoppen. Zij staan als lijstduwers op de lijst, samen met Statenlid Naomie Matil, wethouder Taco Kuiper en voormalige wethouders Lennie Huizer, Frans Muijzers en Erris Oskam.

Lijsttrekker Margot Kraneveldt: “De lijst bevat een mooie mix van oudgedienden en nieuwkomers, jonge en oudere mensen. En allemaal met verschillende soorten werkervaring, culturele achtergronden en interesses. Daar ben ik blij mee en trots op. Onze top-10 bestaat onder andere uit een fractiemedewerker bij de Provincie, een onderwijsadviseur, een student, een onderwijzer, een directeur van een ministerie en twee ondernemers. Zij vormen een enthousiast en gedreven team om samen met onze partijvrijwilligers een mooie campagne in te gaan. Onder het motto ‘Bouwen aan Zoetermeer’ gaan we voor een klinkend verkiezingsresultaat!”.

Download ons verkiezingsprogramma ‘Zorgzaam Zoetermeer‘.

De voltallige kieslijst voor de PvdA in Zoetermeer ziet er als volgt uit:

 1. Margot Kraneveldt
 2. Susanne Bout
 3. Sicco Louw
 4. Marissa van der Tol
 5. Ramie Al Moukhaibar
 6. Ton Glissenaar
 7. Sacha van Vlaardingen
 8. Jan Geerdes
 9. Nawzad Sulaiman
 10. Ineke Padding
 11. Gerard Wennen
 12. Amieta Matabadal
 13. Funda Ulgen
 14. Michael Jurriaans
 15. Marco Sikkel
 16. Ruben Severina
 17. Loek Groenewegen
 18. Roel Bollée
 19. Rob Janssen
 20. Eric Leupe
 21. Siep Eilander
 22. Frans Muijzers
 23. Daphne Disco
 24. Chantal Walther
 25. Naomie Matil
 26. Lennie Huizer
 27. Taco Kuiper
 28. Erris Oskam

De kandidaatstelling voor de GRV 2018 was geopend tot 31 augustus 2017.