Cijfers liegen niet: De PvdA werkt!

7 maart 2022

Bent u de verkiezingsbeloften ook zo beu?
Cijfers liegen niet: De PvdA werkt!

Alle partijen die meedoen aan de lokale verkiezingen zijn lokale partijen, want alle mensen die op de kieslijst staan moeten in de gemeente wonen waar ze op de lijst staan. De kandidaten van de PvdA wonen allemaal al vele tientallen jaren in Zoetermeer en sommigen zijn hier geboren en getogen. We hebben ook allemaal een stevig netwerk in de stad. Wij zijn de lokale PvdA in Zoetermeer. Wij kennen de buurten, want we wonen er zelf. Wij kennen de scholen, want onze kinderen zitten er op. Wij weten wat er speelt in de winkelcentra, want we doen er zelf boodschappen. Onze kandidaten wonen bijvoorbeeld ook in Dorp, Driemanspolder, Seghwaert, Meerzicht, Noordhove, Oosterheem, Rokkeveen.

Wij zitten in de haarvaten van de stad.
En zo maken we samen de stad. Met u. En met jou.

De PvdA werkt! Wie op zoek is naar een partij die echt voor je werkt – vooral lokaal, maar ook provinciaal en landelijk – komt automatisch uit bij de PvdA.

Oppositiepartijen krijgen geen poot aan de grond?

Toch wel! Maar liefst 48 moties van de PvdA zijn door de gemeenteraad aangenomen! Zó! Zoetermeer is een mooie tweede en komt uit op 45 aangenomen moties. Alle overige oppositiepartijen samen komen niet verder dan 40 aangenomen moties in de afgelopen 4 jaren.

Zó! Zoetermeer heeft deze raadsperiode meer moties ingediend, maar van de PvdA zijn er meer moties aangenomen, ook procentueel gezien: 33,8% van de moties van Zó! en 44,4% van de PvdA.

En maar liefst 27% van het totaal aantal ingediende amendementen tussen 2018 en 2022 (115 stuks in 4 jaar) was van de PvdA. En dat met maar 5% van de zetels (2 raadsleden van de 39).

De lokale PvdA maakt Zoetermeer steeds een beetje mooier. Maar we hebben wel een pluspunt ten opzichte van partijen die traditioneel ‘lokale partij’ heten. Wij hebben connecties in de Eerste en Tweede Kamer, collega’s in het Provinciehuis en nauwe banden met de drie waterschappen die Zoetermeer rijk is. Ons sociale beleid bereikt het kabinet, maar ook de bakker in Rokkeveen, de kapper in Buytenwegh en de makelaar in Meerzicht. Onze inzet zie je terug in de cultuursector in Zoetermeer, de inzet voor daklozenopvang in Zoetermeer en in onze strijd tegen de wachtlijsten voor een woning.

Wij zeiden het al, cijfers liegen niet. De PvdA werkt!