De eerste ‘Gast van de Raad’

Door Susanne Bout op 19 maart 2019

Vorig jaar juni is in de gemeenteraad besloten om enkele keren per jaar een avond te organiseren waarop mensen als ‘Gast van de Raad’ worden ontvangen door raadsleden, een wethouder en de burgemeester. Dit idee van de PvdA Zoetermeer en werd toen breed gesteund door de andere partijen. Gisteren was het dan zover: er kwamen 13 inwoners van Zoetermeer als speciale gast langs voor een kijkje achter de schermen en wat extra uitleg over onze werkzaamheden en de raadsvergadering. (Helaas kon de burgemeester er deze eerste keer niet bij zijn.)

Als initiatiefnemer van deze avond was ons raadslid Susanne Bout er uiteraard ook bij.
B
out:”We hebben uitleg gegeven over wat raadsleden en wethouders allemaal doen, hoeveel tijd het werk ons kost, hoeveel stukken we lezen en we hebben verteld waar de vergadering van gisterenavond over ging. We hebben ook een korte rondleiding gegeven in het Stadhuis-Forum. Het leukste vond ik de vragen die aan ons werden gesteld en de enthousiaste reacties achteraf van de gasten van de raad. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer.”

Susanne Bout

Susanne Bout

Wonen in Zoetermeer, in een grote stad met veel groen en veel water, is fijn. Het verenigingsleven bloeit in Zoetermeer en Zoetermeerders doen vaak en veel vrijwilligerswerk. Maar niet iedereen kan meedoen tegenwoordig. Ik heb zelf van dichtbij meegemaakt hoe geweldig het is als mensen of organisaties je kunnen helpen om vooruit te komen in

Meer over Susanne Bout

Waar ben je naar op zoek?