26 februari 2017

Held van de week: MEVE!

Helden, wie kent ze niet?

We kennen ze allemaal; echte doeners die het verschil maken. Mensen die met hun poten in de klei staan, die iedere dag het verschil maken: de wijkagent, de jeugdtrainer van je voetbalclub, die inspirerende lerares, de buurtvader in die lastige wijk. Dit zijn de mensen die dagelijks hun steentje bijdragen aan een mooier Nederland en een mooier Zoetermeer. Zij helpen ons vooruit. De PvdA wil deze mensen een gezicht geven.
Daar doet de PvdA Zoetermeer op lokaal niveau graag aan mee. We bezoeken maandelijks lokale helden om ze in het zonnetje te zetten. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen doen we dit zelfs wat vaker. Deze keer brachten we een bezoek aan Kledingbank MEVE!

MEVE!: van kledingbank tot kleine buurtsuper

MEVE!, dat Met Elkaar Voor Elkaar betekent, wordt geleid door Raimond en Vincent Pouw. Mensen die kunnen aantonen dat ze een zeer laag inkomen hebben kunnen zich bij MEVE! inschrijven voor hulp. Zij kunnen twee keer per maand inkopen doen bij de kledingbank Zoetermeer. Wat drie jaar geleden vanuit een huiskamer in Meerzicht is gestart als een inlever- en uitgavepunt voor gebruikte kleding, is nu uitgegroeid tot een stichting met een ANBI (goede doelen) status, met een miniwarenhuis van 135 m2 waar ruim 75 vrijwilligers zes dagen in de week bezig zijn met de inname, het sorteren, uitstallen en de verkoop van kleding, voedsel, speelgoed en dierenvoeding.

Tot slot verkoopt MEVE! voor een klein bedrag opgeknapte huishoudartikelen en heeft zelfs een heuse boetiek. Voor een klein bedrag kan elke Zoetermeerder hier de leukste dingen kopen, van beeldjes tot sjaals, etc. Zo bedruipt MEVE! zichzelf. Meer informatie is te vinden op de website: www.kledingbankzoetermeer.nl.

Held van de week!

Genoeg reden dus voor Anja van Zantvoort, kandidaat-Kamerlid voor de PvdA, om met enkele partijgenoten op bezoek te gaan bij MEVE! en hen in het zonnetje te zetten als haar Held van de week. Namens de PvdA Zoetermeer overhandigde Anja aan Vincent Pouw een bos rode rozen en een cadeautje, als blijk van waardering, omdat iedereen zich bij MEVE! op vrijwillige basis zo intensief inzet bij het bestrijden van de gevolgen van armoede in Zoetermeer.

“Dat MEVE per jaar inmiddels 5000 vaste klanten heeft is te schrijnend voor woorden, maar het is geweldig wat MEVE! voor al deze mensen betekent! Dat er nog mensen zoals Raimond en Vincent en al die vrijwilligers zijn, mensen met een warm kloppend hart, veel talent en nog meer inzet voor anderen is meer dan ik had durven hopen. Voor dat mededogen, die solidariteit met al die mensen die nog helemaal niet uit de crisis zijn wil ik me graag in de Tweede Kamer sterk maken”, aldus Van Zantvoort. “Daarom ben ik blij dat ik MEVE! in het zonnetje kan zetten. Laat iedereen in Zoetermeer alsjeblieft bij MEVE! dingen kopen, dan kunnen zij daar weer zoveel goed mee doen!”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren