Hou Videogame Museum in Zoetermeer!

Door Margot Kraneveldt op 18 juni 2018

De PvdA Zoetermeer wil dat het Nationaal Videogame Museum voor de stad behouden blijft. Nu is het onzeker of het museum in de Passage voor Zoetermeer kan blijven. De PvdA wil dat het college ervoor zorgt dat het museum permanent een mooie plek in de stad krijgt.

“Op dit moment loopt er een pilot om het Nationaal Videogame Museum te vestigen in de Passage, maar deze pilot loopt in de zomer van 2018 af. Het museum is een doorslaand succes en heeft sinds de start al ruim 20.000 bezoekers gehad, al dubbel zoveel als in eerste instantie gedacht”, licht fractievoorzitter Margot Kraneveldt toe. “Daarom willen we dit unieke museum behouden voor de stad. Het is zelfs genomineerd voor de prijs van het ‘Beste Uitje van Nederland!”.

De PvdA heeft begrepen dat het Nationaal Videogame Museum graag op deze locatie wil blijven en niet uit Zoetermeer weg wil. De eigenaar van de Passage is ook blij met het museum, omdat het vanwege het unieke karakter ook mensen van buiten Zoetermeer aantrekt, die voor of na het museumbezoek weer zorgen voor extra klandizie in het Stadshart.

“Het Nationaal Videogame Museum is razend populair, niet alleen bij ‘oudere jongeren’ vanwege de games van vroeger, maar vooral ook bij een jonger publiek. Het museum vernieuwt veel en blijft daarmee interessant voor bezoekers, die daardoor meerdere keren terugkomen”, aldus Kraneveldt. “Het Nationaal Videogame Museum zou ook e-sports-toernooien kunnen organiseren, een nieuwe tak van sport die onder jongeren steeds pupulairder wordt en ook past bij het sportimago van Zoetermeer. Daarnaast is het zo dat Zoetermeer op de culturele index slechts plaats 46 van 50 heeft behaald, en dus iedere culturele impuls wel kan gebruiken, zeker voor jongeren”.

De PvdA verzoekt het college alles op alles te zetten om in overleg met de museumdirectie en de eigenaar van de Passage het Nationaal Videogame Museum op de huidige locatie in de Passage te kunnen laten blijven, het liefst natuurlijk voor een langere periode of zelfs permanent. Indien de Passage geen permanente oplossing of oplossing voor langere tijd is, wil de partij dat een andere locatie gezocht wordt waardoor het museum behouden kan blijven voor de stad.

Margot Kraneveldt

Margot Kraneveldt

Na mijn afscheid van de Tweede Kamer in 2010 heb ik ervoor gekozen om een tijdje achter de schermen actief te zijn binnen de PvdA. Ik was secretaris van de afdeling en ben nog steeds lid van het landelijke partijpresidium. Politiek bedrijven zit me echter in het bloed en daarom ben ik in maart 2014

Meer over Margot Kraneveldt