Anja van Zantvoort Zoetermeerse kandidaat waterschap

8 februari 2023

Anja van Zantvoort
Zoetermeerse kandidaat

Kandidatenlijst verkiezingen Waterschappen en Provincie

Op 15 maart zijn er weer verkiezingen. Iedere stemgerechtigde kiezer ontvangt hiervoor twee stembiljetten: één voor de Provinciale Staten en één voor het Waterschap. En de leden van Provinciale Staten kiezen op hun beurt de leden van de Eerste Kamer. Dus op 15 maart:

1 keer lopen (naar het stemlokaal)
2 keer stemmen (voor de Provincie en voor het Waterschap)
3 keer invloed (de leden van Provinciale Staten kiezen de leden van de Eerste Kamer)

Zoetermeer is opgedeeld in drie waterschappen. De meeste inwoners van Zoetermeer wonen in het Waterschap Rijnland. Bijna alle andere inwoners van Zoetermeer wonen in het Waterschap Schieland & Krimpenerwaard. Slechts een heel klein gedeelte van Zoetermeer valt onder het Waterschap Delfland.

Het bestuur van de PvdA Zuid-Holland presenteerde eind 2022 de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Daar staan twee Zoetermeerse kandidaten op en daar zijn we heel trots op.
Anja van Zantvoort, oud-raadslid van de PvdA Zoetermeer staat op nummer 2.
En onze huidige fractievoorzitter Margot Kraneveldt staat als lijstduwer op nummer 18.

Ook voor de andere twee waterschappen die Zoetermeer rijk is en voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn de kandidatenlijsten en de verkiezingsprogramma’s vastgesteld. Daar heeft de PvdA ook kanjers van kandidaten op staan, maar dit jaar helaas niet iemand uit Zoetermeer.
Alle kandidaten en verkiezingsprogramma’s zijn te vinden op de website van PvdA Zuid-Holland.

Met Anja in de fractie van PvdA Rijnland zijn de Zoetermeerse belangen, als derde stad van Zuid-Holland, goed geborgd. En mocht u geen keuze kunnen maken voor de Provinciale Staten dan hebben wij een tip: Rosalie Bedijn. Zij staat op 4, is de huidige fractievoorzitter in de Staten, ze is jong en binnenkort misschien wel Zoetermeerse inwoner. 🙂

Klik op onderstaande foto’s om meer over de kandidaten te weten te komen.

Waar ben je naar op zoek?