Door Susanne Bout op 22 januari 2017

Keek op de Week 2017-3

Week 3: Het landelijk congres

De titel doet vermoeden dat dit een niet-lokaal onderwerp is. Niets is minder waar! Om een heleboel redenen is het landelijk congres ook een lokale aangelegenheid.

  • Op het landelijk congres kom je andere lokale politici tegen. Zo kun je als politicus met een collega-raadslid of -bestuurslid uit een andere gemeente afspreken om samen dingen te bespreken die spelen in je stad.
  • Vanuit onze lokale afdeling is er altijd een flinke delegatie aanwezig. Deze delegatie weet ook altijd een hoop voor ons belangrijke punten op de agenda te zetten. Onze afdeling is daardoor landelijk heel goed bekend, om onze originele aanpak en goede ideeën die we graag meegeven aan de Tweede Kamerfractie, en waar ook echt wat mee gebeurt.
  • Je kunt als lokale politicus – maar ook als gewoon lid – een Tweede Kamerlid aanschieten en een idee wat je hebt vertellen, een probleem dat zich voordoet uit de doeken doen of als je ergens een oplossing voor weet dit delen met hem of haar. Een Tweede Kamerlid zal altijd zijn/haar best doen om de tijd voor je te nemen en naar je luisteren. En wie weet kan er met jouw inbreng landelijk iets gedaan worden.
  • Binnen de PvdA is er ledendemocratie: alle leden mogen stemmen over de ideeën die op de agenda staan. Als je een moderne gsm of tablet hebt kun je inloggen en meestemmen. Zo heb je zelfs zeggenschap vanuit je eigen woonkamer. Als dat niet lokaal is!

Ook op het afgelopen congres, dat vorig weekend (14 en 15 januari) plaatsvond in Utrecht, was onze afdeling goed vertegenwoordigd. De fractievoorzitter, diverse raadsleden, alle commissieleden, enkele bestuursleden, de wethouder en ons Zoetermeerse Statenlid waren er allemaal bij. Ook diverse leden waren afgereisd naar Utrecht. Wat een animo! En wat een resultaten weer: zo is onder andere onze motie om wijkagenten beter te belonen aangenomen. Daar zijn we trots op! En daar staat onze lokale afdeling ook landelijk om bekend, zowel bij de Tweede Kamerleden, als bij het landelijk bestuur als bij andere lokale politici.

Dit congres was er nog een andere reden waarom het landelijk congres een extra lokaal tintje kreeg voor Zoetermeer: op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer (de verkiezingen zijn op 15 maart) staat een Zoetermeerse kandidaat. Voormalig raadslid Anja van Zantvoort, momenteel vicevoorzitter van het bestuur van PvdA Zoetermeer, staat op de 64e plaats voor de Tweede Kamerverkiezingen. Uit de ruim 120 aanmeldingen op de 64e plaats komen is een knappe, eervolle prestatie! Wij zijn dan ook trots op Anja, en we zijn blij dat zij zich met al haar kennis en ervaring voor een sociaal en sterk land wil inzetten.

Anja zal de komende tijd op campagne gaan. Haar hoofdthema’s zijn werk en bestaanszekerheid: hoe kunnen we langdurig werklozen aan de slag helpen, flexwerk terugdringen en iedereen verzekeren van een fatsoenlijke oude dag? Meer lezen over Anja? Klik hier.

De komende tijd kunt u Anja vaak langs zien komen: op straat tijdens de campagne, maar ook op social media. Kom op 18 februari, 4 maart of 11 maart naar het Stadshart en bezoek de PvdA Zoetermeer in de Rode Kraam. Of volg ons op Facebook, daar zal regelmatig een update staan van onze campagneactiviteiten.

Bron: www.pvda.nl

Stem op woensdag 15 maart op onze lokale kandidaat, en stem bij de volgende Politieke Ledenraad en het volgende landelijk congres mee via de app: lokaal, vanuit de luie stoel, kunnen leden van de Partij van de Arbeid het verschil maken!

Susanne Bout

Susanne Bout

Ik wil opkomen voor mensen die niet gemakkelijk mee kunnen komen in de maatschappij. Ik heb zelf meegemaakt hoe geweldig het is als mensen of organisaties je kunnen helpen om vooruit te komen in het leven als dat op een gegeven moment zelf niet lukt. Dat gun ik anderen ook. De huidige afbraak van vele

Meer over Susanne Bout