Keek op de Week – Spannende tijden

Door Margot Kraneveldt op 19 maart 2018

Spannende tijden

Het zit er bijna op. Nog twee dagen en het is 21 maart. Nog twee dagen folders uitdelen, social media bestoken, kiezers opzoeken. En vooral nagelbijten: hoeveel zetels halen we in Zoetermeer? We hadden er vier, maar verloren er eentje onderweg. Behouden we vier zetels of krijgen we er zelfs eentje bij, dan hebben we het goed gedaan en is de kans groot dat we uitgenodigd worden voor coalitie-onderhandelingen. Worden het er drie, dan is het nog maar de vraag of de PvdA weer in een coalitie mee kan doen. Dat laatste is uiteraard nooit een doel op zich, maar een middel om zelf aan de knoppen te zitten en onze idealen te verwezenlijken. Als we echter een te kleine coalitiepartner zijn, en onvoldoende invloed kunnen uitoefenen op het stadsbestuur, is de oppositie de aangewezen weg om met een stevig sociaal geluid weer terug te komen in de harten van de Zoetermeerse kiezers.

Maar ik ben een optimistisch mens! De afgelopen weken waren qua campagnevoeren pittig, maar ook hoopgevend. De reacties van de mensen op straat en aan de deuren waren veel positiever dan bij de Tweede Kamerverkiezingen, de debatten gingen goed en we hebben met heel veel vrijwilligers het Stadshart, de winkelcentra en de wijken van Zoetermeer rood gekleurd. En op de sociale media, met name Facebook, waren we heel goed zichtbaar.

Zoveel inzet en enthousiasme en zoveel goede gesprekken met kiezers laten mij erin geloven dat we een goede verkiezingsuitslag kunnen neerzetten. Aan onze kandidaten en onze campagnevoerders kan het niet liggen. Ook als het berekoud was, was hun inzet hartverwarmend.
Susanne, Sicco, Marissa, Ramie, Sacha, Jan, Coen, Marjan, Siep, Gerard, Rob, Werner, Ruben, Natalia, Wiam, Jan, Chantal, Daphne, Ineke, Werner, Helmut, Leon, Leo, Erris, Koos, Sjaak, Frits, Wouter, Marco, Naomie, Ard, Elise, Lex, Martin, Roel, Loek, Marion, Taco, Selwyn… Bedankt!
Ik ben als lijsttrekker ontzettend dankbaar en ongelooflijk trots op jullie!

Margot Kraneveldt

Margot Kraneveldt

Politiek bedrijven zit me in het bloed, van 2003 tot 2012 op landelijk niveau als Kamerlid en sinds maart 2014 als volksvertegenwoordiger dichterbij huis: in mijn eigen stad, in ‘mijn’ Zoetermeer. In een leuk, gedreven, betrokken en deskundig fractieteam, met hulp van vele leden die ons inhoudelijk ondersteunen. Graag ga ik nog een raadsperiode door,

Meer over Margot Kraneveldt