Leergang gemeentepolitiek

17 november 2020

PvdA Zoetermeer start leergang gemeentepolitiek

De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 komen eraan en de voorbereidingen daarvoor zijn al begonnen. De PvdA in Zoetermeer is op zoek naar bevlogen mensen die een actieve rol willen spelen in de partij en/of in de lokale politiek. Mensen die geboeid zijn door de uitdagingen waar onze gemeente voor staat en die zich positief aangesproken voelen door de manier waarop de PvdA zich inzet voor de inwoners van onze stad.

In de nieuwe leergang, die de PvdA begin 2021 organiseert, maken de cursisten kennis met de plaatselijke afdeling en ontdekken ze welke mogelijkheden er zijn om actief te worden in de partij. Er is altijd wat interessants te doen dat bij iemands interesses en mogelijkheden past. Als cursisten willen meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 kunnen zij zich oriƫnteren op het raadswerk en wat dat inhoudt. Want wat doet een raadslid eigenlijk? Wat komt er op de gemeente af de komende jaren? Hoe ga je als raadslid om met de (social) media, hoe trek je aandacht voor jouw standpunten en resultaten?

In zeven avonden van elk twee uur krijgen de cursisten een unieke kijk in de politieke keuken en les over de beginselen van de PvdA en de geschiedenis van de sociaaldemocratie. Voor elke bijeenkomst worden aansprekende inleiders uitgenodigd uit de landelijke en de lokale politiek.

De cursus wordt gezamenlijk georganiseerd door de PvdA-afdelingen Zoetermeer,
Den Haag, Leiden en Pijnacker-Nootdorp en staat ook open voor inwoners van andere gemeenten in de regio Haaglanden. Lidmaatschap van de PvdA is niet verplicht en de leergang is gratis.

Voor informatie over de leergang en aanmelden kunt u tot 15 december 2020 terecht bij Michael Jurriaans: leergang@pvdazoetermeer.nl. De cursusdata zijn: 12 januari, 26 januari, 9 februari, 16 februari, 9 maart, 23 maart en 30 maart 2021.

Leergang PvdA Haaglanden 2016