Onze derde campagneweek

22 februari 2022

Onze derde campagneweek

Op 15 februari ging onze campagne de derde week al in. Time flies when you’re having fun. Deze week liep van 15 tot en met 21 februari en stond in het teken van

werkgelegenheid

15 februari:
Deze week hebben we op facebook en twitter aandacht besteed aan kandidaat-raadslid Yuri Nikerk. Yuri is geen onbekende in de stad, want hij doet veel op het gebied van theater. In de cultuursector heeft hij dan ook al een groot netwerk. Sinds deze zomer is hij onze fractiemedewerker en zo heeft hij al veel dossierkennis opgedaan. Yuri staat op nr 4 van onze lijst. Klik op de link om meer over Yuri te weten te komen.

16 februari:
Op deze woensdag hadden we de allerlaatste (reguliere) fractievergadering met de fractie van 2018-2022. Aan het begin van de vergadering hadden we Sebastiaan Smits van Storytellers te gast. Daarna hebben we de week doorgenomen zoals we altijd doen (met een terugblik naar de commissievergadering van afgelopen maandag en een vooruitblik naar de raadsvergadering van aanstaande maandag). Aan het einde van de vergadering hebben we even stilgestaan bij het einde dit tijdperk. We hebben Ramie en Marissa een klein cadeautje gegeven, omdat zij niet als commissielid terug zullen keren in de fractie van 2022-2026. We staan daar in onze ALV van 24 maart a.s. uiteraard ook nog bij stil en we gaan nog met z’n allen uit eten, maar zo’n moment in kleine kring leek ons wel gepast.

17 februari:
Op 17 februari ging er voor de derde keer een animatiefilmpje online. We grepen daarbij gewoon terug op filmpje één, over solidariteit, want dat filmpje gaat ook over goed werk, een fatsoenlijk inkomen en mee kunnen doen (op de arbeidsmarkt). Onze vaste kijkers hadden dat filmpje waarschijnlijk al herkend. Niks mis met een beetje recycling. 😉

18 februari
De coronacrisis heeft voor veel Zoetermeerders duidelijk gemaakt hoe onzeker hun baan en inkomen is. De kwetsbare positie van zzp’ers en mensen met een flexibel arbeidscontract, de concurrentie op arbeidsvoorwaarden en te veel werk dat niet beloond wordt, zijn symptomen van een arbeidsmarkt die niet goed functioneert. Onze plannen voor goed werk/goede werkgelegenheid laten zich natuurlijk niet gemakkelijk in enkele punten samenvatten, maar de belangrijkste 10 hebben we ook weer in een flyer gezet.

19 februari
De ‘drielingstormen’ Dudley, Eunice én Franklin raasden over Nederland, maar tijdens de Rode Kraam, op zaterdag van 11 tot 14 uur – plus en min een half uur voor opbouwen en afbreken – was de wind (relatief) even gaan liggen en het was droog. Perfect voor ons. Wat een geluk. Als het hondenweer was geweest, dan is het leeg in het Stadshart. Nu was het gezellig druk en hadden we weer mooie gesprekken met mensen die kwamen winkelen in het Stadshart.

20 februari
Op zondag, terwijl de wind weer aantrok en de regen ook weer met bakken naar beneden kwam, hebben we in de ochtend het interview geplaatst van lijsttrekker Margot Kraneveldt bij Focus op Zoetermeer.

En in de avond hebben we een filmpje geplaatst over De Binnenbaan uit onze reeks “Samen maken we de stad levendig en kleurrijk:

21 februari
In de middag hebben we ons overzicht online gezet van wat we allemaal bereikt hebben en willen bereiken op het gebied van werk(gelegenheid).
In de avond van maandag de 21e vond de állerlaatste raadsvergadering van deze collegeperiode plaats.
Er stonden 3 belangrijke onderwerpen op de agenda:

  • Citymarketing
  • Sociaal Innovatiefonds
  • Onderzoek naar het NTA-rapport

Lees het verslag over deze laatste raadsvergadering op: https://www.facebook.com/pvda.zoetermeer/posts/316110660559747

En zo zijn we klaar met week 3 en al op de helft van onze campagneperiode voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tijd voor de vierde week: Wonen.

Terugkijken op onze eerdere campagneweken?


https://zoetermeer.pvda.nl/nieuws/onze-tweede-campagneweek/
https://zoetermeer.pvda.nl/nieuws/onze-eerste-campagneweek/

 

Waar ben je naar op zoek?