Onze eerste campagneweek

10 februari 2022

Onze eerste campagneweek

Op 1 februari ging onze campagne officieel van start. De week van 1 tot en met 7 februari stond in het teken van

solidariteit

We hebben al onze berichten zoveel mogelijk gedeeld op Facebook, Twitter en Instagram. Maar helaas was een groot deel van ons team deze week door corona geveld. We hebben zelfs onze Rode Kraam van 5 februari moeten afzeggen daardoor. Maar we hebben geroeid met de riemen die we hadden en kwamen toch tot een schitterend resultaat voor onze eerste week, al zeggen we het zelf.

1 februari:
Als eerste hebben we kandidaat-raadslid Nilüfer Sağir in het zonnetje gezet op de sociale media. Klik op de link om meer over Nilüfer te weten te komen. Ze is onze hoogste vrouwelijke nieuwkomer op de kieslijst. Mocht u op haar willen stemmen op 14, 15 of 16 maart: Lijst 8, nr 5.

2 februari:
Solidariteit, inclusie en toegankelijkheid zijn voor de PvdA belangrijke idealen.
Ons kwam een mooi bericht onder ogen over Astrid Oosenbrug, voorzitter van het COC, die de Vrouw in de Media Award 2021 Zuid-Holland had gewonnen. Dat kwam goed uit! Want wij wisten natuurlijk dat we later op die dag een filmpje online wilden zetten over Marion Tahapary van COC Haaglanden, voor de serie ‘Samen maken we de stad levendig en kleurrijk’ over inwoners en organisaties die zich inzetten om onze stad levendig en kleurrijk te maken. Marion streeft al jaren voor inclusie.

3 februari:
Ongelijke kansen zijn voor de PvdA geen voldongen feiten, maar verschillen die we aan moeten pakken. Iedereen kan in de problemen raken en heeft het recht daar met hulp weer uit te komen. De Partij van de Arbeid staat voor kansen voor iedereen. Daarom brachten we deze dag ons filmpje over “Iedereen doet mee” naar buiten.

4 februari:
De PvdA willen kansen voor iedereen en een samenleving waaraan iedereen kan meedoen. Dit laat zich natuurlijk niet gemakkelijk in enkele punten samenvatten, maar de belangrijkste 10 hebben we toch in een flyer gezet. Hier gaan we ons (weer) voor inzetten! Zodat Zoetermeer steeds meer solidair en inclusiever wordt. 💪

5 februari:
Op zaterdag ging onze actie 🌹 Doneer een roos voor Valentijnsdag 🌹 van start. Iedereen kan een roos laten bezorgen aan iemand die in Zoetermeer woont. Wie verdient dat volgens jou? Lees daar meer over in dit bericht. Aanmelden kan nog een paar dagen! Onze vrijwilligers brengen de rozen 13 en 14 februari rond.
Zoetermeer Actief pikte ons persbericht over de rozenactie op en zette het online.

6 februari:
In de loop van de week hebben we een persbericht rondgestuurd over onze enquête over het afvalreferendum. Daarmee bereikten we het nieuws van Regionieuws-TV.

De Partij van de Arbeid Zoetermeer is tegen het afvalbeleidsplan van de gemeente. Daar hebben we onder andere al over geschreven bij onze standpunten, in ons verkiezingsprogramma en we hebben er ook al vaak over gesproken in de gemeenteraad. En nu hebben we er ook een filmpje over laten maken:

Het Algemeen Dagblad plaatste over de twee enquêtes die er zijn/worden gehouden in Zoetermeer over het afvalbeleidsplan een uitgebreid bericht. De ontwikkelingen op dit vlak houden de politieke gemoederen bij alle fracties nog wel even bezig. Word vervolgd.

Ook meedoen aan onze enquête? Dat kan hier: https://afvalreferendumzoetermeer.nl/ 🌹💪 Laat ons weten WAAROM u voor of tegen het afvalbeleidsplan van de gemeente bent. De enquête loopt nog tot en met 16 maart.

7 februari:
🌹
Wat doet de PvdA nou eigenlijk voor de stad? 🌹
Bovenstaande vraag krijgen onze vrijwilligers natuurlijk wel vaker, bijvoorbeeld bij onze Rode Kraam of op feestjes. Daarom hadden we op de laatste dag van onze solidariteitsweek deze flyer, met een overzicht van wat we de afgelopen vier jaar hebben gedaan en wat onze plannen in het kort zijn voor de komende vier jaren:

 

Op 8 februari startte onze tweede campagneweek. Het thema van deze week is Duurzaamheid. Daarover volgende week meer!