Onze tweede campagneweek

16 februari 2022

Onze tweede campagneweek

Op 8 februari ging onze campagne de tweede week in. De tweede week liep van van 8 tot en met 14 februari en stond in het teken van

duurzaamheid

Het is deze week helaas niet zo goed gelukt als vorige week om al onze berichten te delen op Facebook, Twitter én Instagram, omdat ons team nog steeds onthand was door corona. Maar iedereen is nu gelukkig weer up and running! En we zijn dan ook vol goede moed al aan onze derde week begonnen. Maar eerst dus nog even het verslag van de tweede week:

8 februari:
Deze week hebben we kandidaat-raadslid Shamier Madhar in the picture gezet op Facebook. Klik op de link om meer over Shamier te weten te komen.
Shamier is nieuw op onze kieslijst, maar zeker geen onbekende in Zoetermeer. En hij is de enige in onze top 6 met 2 flyers! Hij heeft zijn flyer namelijk ook vertaald in het Arabisch. Mocht u op Shamier willen stemmen op 14, 15 of 16 maart: Lijst 8, nr 6.

Op 8 februari begon ook onze enquête over het afvalreferendum fors meer aandacht te genereren. We waren bijvoorbeeld blij met dit bericht van Zoetermeer Actief:

9 februari:
In de loop van de avond van 9 februari is onze eerste samenvatting van de campagne geschreven en in de nacht van 9 op 10 februari hebben we ook nog onze omslagfoto op Facebook veranderd. (Het is trouwens bizar hoeveel van dit soort kleine ‘regeldingetjes’ er ook nog op je pad komen in de campagne.)
Deze foto van de huidige fractie (aan de waterkant, gemaakt in mei 2018)
maakte plaats voor de top 6 van de kieslijst (op de trap van het Stadshuis-Forum). De foto op de trap staat inmiddels ook op de home-pagina van deze website.

10 februari:
Op de 10e hebben we de nieuwe bewoners van Zoetermeer welkom geheten: de statushouders en asielzoekers die deze week hun intrek hebben genomen in onze voormalige gevangenis. Deze week zijn de eerste bewoners in de verbouwde gevangenis aangekomen. In totaal komen er 500 bewoners (statushouders – die dus al een verblijfsvergunning hebben gekregen – en kasnrijke asielzoekers) een jaar naar Zoetermeer.

Op 10 februari ging ook ons tweede animatiefilmpje online. Het vorige filmpje ging uiteraard over solidariteit, het thema van vorige week. En deze keer ging het filmpje natuurlijk 😉 over duurzaamheid.

11 februari
Klimaatbeleid is belangrijk, maar moet haalbaar en betaalbaar zijn voor alle Zoetermeerders. Dit laat zich natuurlijk niet gemakkelijk in enkele punten samenvatten, maar de belangrijkste 10 hebben we toch in een flyer gezet. Hier gaan we ons (weer) voor inzetten! Zodat Zoetermeer steeds duurzamer en groener wordt. 💪

12 februari
Onze Rode Kraam kon vorige week niet doorgaan vanwege corona, maar afgelopen weekend gelukkig wel. We hadden zelfs twee activiteiten: naast de Rode Kraam in het Stadshart hadden we ook nog een fietstocht met GroenLinks Zoetermeer.

Raadslid Susanne Bout stond met een team bij de Rode Kraam en deed daar verslag over terwijl ze in afwachting was van het fietsteam dat naar de Rode Kraam zou komen.

Lijsttrekker Margot Kraneveldt fietste ondertussen met de twee teams door Zoetermeer en deelde onze speciale PvdA/GroenLinks-flyer en groen en rode appeltjes uit:

Voor het hele verslag van de fietstocht en voor meer foto’s, zie het verslag op onze Facebook-pagina.

Na de fietstocht kwam het PvdA-fietsteam nog bij de Rode Kraam langs en kleurden we de Burgemeester van Leeuwenpassage helemaal rood. Ook daar hebben we nog appeltjes uitgedeeld.

13 februari
Op zondag 13 februari waren er nog opnamen voor een paar filmpjes. We zijn op dit moment druk bezig met de montage en de ondertiteling. Meer informatie geven we daar nog niet over. Dat is nog een verrassing.

En op 13 februari zijn we ook begonnen met het uitdelen van de rozen voor onze speciale Valentijnsactie. Diverse mensen gingen op pad om aan deze monstertaak te beginnen.

14 februari
Op maandag de 14e, Valentijnsdag, zijn we nog een keer op pad gegaan om rozen uit te delen. Sommige adressen hebben we 3x moeten bezoeken voor er iemand thuis was, maar het is gelukt! De 100 rozen zijn aangevraagd voor partners, buren, vrienden, opa’s en oma’s en natuurlijk geheime liefdes. De berichtjes die mensen elkaar dan sturen zijn hartverwarmend. En alle ontvangers waren natuurlijk aangenaam verrast. En daar ging het natuurlijk om.

In de avond van de 14 vond ook de allerlaatste commissievergadering van deze collegeperiode plaats. Susanne was voorzitter van een technische vergadering over een onderwerp dat later die avond op de agenda van de commissie Samenleving stond: het Sociaal Innovatiefonds. Margot heeft een lang debat gedaan over het NTA-rapport, een geheim onderzoek bij moskeeën dat enkele jaren geleden heeft plaatsgevonden. En Sicco heeft bij de commissie Samenleving het Sociaal Innovatiefonds voor zijn rekening genomen. Dit raadsvoorstel is zo groot dat het door Sicco, Susanne, Margot, Marissa én Ineke is voorbereid! Dus we gaan echt tot het bittere eind door met grote dossiers. Aanstaande maandag is onze laatste raadsvergadering.

We zijn op 14 februari uiteraard de week ook weer geëindigd met een overzicht van wat we allemaal bereikt hebben de afgelopen vier jaren en wat we willen gaan bereiken in de komende jaren op het gebied van duurzaamheid.

Onze samenvatting van vorige week teruglezen?

https://zoetermeer.pvda.nl/nieuws/onze-eerste-campagneweek/

 

Waar ben je naar op zoek?