Onze vijfde campagneweek

9 maart 2022

Onze vijfde campagneweek

Onze vijfde campagneweek wijkt een klein beetje af van de andere weken, want deze week gaat niet zozeer over iets uit ons verkiezingsprogramma. Deze week stond namelijk in het teken van

Het afvalreferendum

De week startte op 1 maart en liep tot en met de 7e. En wat hebben we ook deze week weer veel gedaan!!

1 maart:
Onze aandacht ging deze week uit naar onze lijsttrekker: Margot Kraneveldt.
Politiek bedrijven zit haar in het bloed, zegt ze zelf. Van 2003 tot 2012 was ze Kamerlid en sinds maart 2014 zit ze in de gemeenteraad van Zoetermeer; eerst als raadslid en nu als fractievoorzitter. Margot gaat graag nog een raadsperiode door, omdat het werk nooit af is. Omdat er nog zoveel te doen is, omdat er nog zoveel goeds bereikt kan worden voor onze stad. Meer weten over Margot? Klik op deze link.

Op 1 maart vond het Streekblad-verkiezingsdebat plaats. Daar deed Margot aan mee namens de PvdA. Maar daar hebben we op de dag zelf weinig over kunnen plaatsen. Omdat er televisieopnamen werden gemaakt voor Focus op Zoetermeer konden we natuurlijk niet zelf met een mobiele telefoon foto’s maken of een filmpje opnemen. Dus het beeldmateriaal kwam later deze week. Meer daarover dus verderop in dit overzicht.

2 maart:
Op woensdag de 2e besteedden we aandacht aan de stempassen. Bewaar ze goed! De ene stempas is voor de gemeenteraadsverkiezingen. (Deze stempas heeft horizontale paars/oranje strepen en onderin staat GR22 in glimmende letters en cijfers.) De andere stempas is voor het raadgevende referendum over het nieuwe afvalbeleid voor Zoetermeer. (Deze stempas heeft diagonale blauwpaarse strepen en onderin staat RR22 in glimmende opdruk.)

Op 2 maart ging ook ons animatiefilmpje over het afvalreferendum online. In het filmpje leggen we kort uit wat het afvalbeleidsplan inhoudt en dat de PvdA tegen dit plan is.

In deze week ging ook onze banner over het afvalreferendum op DPG Media online. Het kan dus zijn dat u onze banner op Nu.nl of in de online krant (zoals het AD of de Volkskrant) voorbij heeft zien komen.

Bij beide berichten hebben we nog maar eens een oproep gedaan om onze enquête over het afvalbeleidsplan in te vullen. Heeft ú dat al gedaan? Zo niet, ga dan naar: https://afvalreferendumzoetermeer.nl/ en vul onze enquête in aub. Het kost u maar een paar minuten tijd.
Door deze online reclame en onze eigen aandacht voor dit onderwerp hebben velen onze enquête weten te vinden. Ruim 500 Zoetermeerders hebben daar inmiddels hun mening gegeven.

We eindigden woensdag de 2e weer even in de fractiekamer voor een korte fractievergadering over de laatste stand van zaken voor wat betreft de campagne.

3 maart:

Op donderdag hebben we gemeld dat de Zoetermeerse stemhulp online staat. Voor alle zwevende kiezers die nog wat hulp kunnen gebruiken, en voor alle niet-zo-zwevende kiezers die toch nog graag bevestigd willen hebben dat hun keuze klopt, is deze stemhulp te vinden op mijnstem.nl/zoetermeer.

In de loop van de middag zijn Margot, Susanne, Ineke en Yuri op werkbezoek bij Poppodium De Boerderij geweest. Dit was niet zozeer in het kader van de verkiezingen (zoals dus wel meer niet deze week), als wel vanwege lopende zaken. Het was een nuttig bezoek. We hebben het over de coronacrisis gehad, waar zij hard door geraakt zijn natuurlijk. En over hun zoektocht naar een nieuw pand. Want dit internationaal goed aangeschreven poppodium wil graag uitbreiden.

4 maart
En ook niet in lijn met ons verkiezingsprogramma was ons bericht van 4 maart over ons standpunt over Oekraïne. Die oorlog zagen we niet aankomen toen we het verkiezingsprogramma schreven (afgelopen zomer en najaar), dus daar is uiteraard niets over geschreven, toen. En het doet er ook niet zo toe voor de lokale verkiezingen. Maar wat er nu gebeurt in Oekraïne is te erg om niet te melden en we verklaren ons uiteraard solidair met de Oekraïners.

De oorsprong van het bericht op onze Facebookpagina komt van onze landelijke website vandaan: https://www.pvda.nl/solidair-met-oekraine/

Op 4 maart kwam er ook nog een stukje op YouTube over het Ondernemersdebat van de week daarvoor, over een onderdeel waar Sicco aan mee heeft gedaan: citymarketing.

En later die dag vonden we ook nog een pitch van Sicco van dat debat:

We plaatsten ook nog een heel kort berichtje over de voortuin van onze Koos met als tekst: “Het is altijd goed om ergens duidelijk over te zijn. Goede communicatie is daarbij belangrijk. Dit is een duidelijk verhaal: hier woont een Rode Familie.”

Vervolgens gingen Margot en Nilüfer om 16.00 uur naar de heropening van Buurtcentrum De Vlieger, dat deze zomer door het beleid van het college werd gesloten en nu een particuliere doorstart maakt, met en voor mensen uit de buurt.

En tot slot gingen Susanne en Nilüfer om 19 uur naar de ondertekening van het Regenboog Stembusakkoord in het Stadhuis, georganiseerd door het COC Haaglanden. Aangezien Susanne de afgelopen vier jaar woordvoerder was voor het lhbti-beleid, tekende ze dit akkoord maar wat graag!

En heeft u onze verkiezingsborden langs de weg al zien staan? Die staan er sinds 4 maart en die blijven staan tot aan de verkiezingen!

5 maart
Omdat we al zo enorm veel berichten hadden geplaatst op de 4e hebben we onze flyer over het afvalreferendum op de 5e online gezet.

Zelf stonden we op de 5e weer fris en fruitig in het Stadshart (bij de Hema) met de Rode Kraam, samen met Spiderman!

En onze flyerteams (met o.a. Michael, Yuri, Leo, Shamier en Koos) waren in de Dorpsstraat, winkelcentrum Rokkeveen en Buytenwegh.

Het thema was bij alle vier locaties, u raadt het al: afvalreferendum.

Op dinsdag 1 maart vond dus het Streekblad-verkiezingsdebat plaats. De opnames daarvan zijn zaterdag 5 maart online gekomen. Dus toen hebben we daar uiteraard ook even aandacht aan besteed.

In de 3e ronde was onze lijsttrekker Margot aan de beurt: https://youtu.be/2qOZwDm4u3k?t=2626.
Met name de bouw van sociale woningen leverde aan het eind van de avond nog een knetterende discussie op tussen PvdA en LHN, wat deze niet heel spannende debatavond tenminste nog wat vuur opleverde. Dat zie je hier: https://youtu.be/2qOZwDm4u3k?t=5015

6 maart
Op 6 maart moesten we even op adem komen van al het campagnegeweld. Toen hebben we alvast weer mooie dingen bedacht en klaargezet voor de 6e week van de campagne. 🙂

7 maart
Op maandag de 7e presenteerden we iets waar we héél erg trots op zijn:

onze resultaten van de afgelopen vier jaar

Je leest er alles over in ons nieuwsbericht. En het ziet er zo uit:

En is met deze klapper een einde gekomen aan week 5 van onze campagne. We zitten duidelijk in de vorige week al genoemde ‘hete fase’ van de campagne. Maandag de 14e gaan al enkele stembureaus open en over 1 week, op 16 maart, weten we aan het einde van de dag meer over de uitslag. Tot en die tijd doen wij heel erg ons best om zoveel mogelijk mensen op de PvdA te laten stemmen.

Wil je uitgebreidere informatie over onze activiteiten en/of dagelijks een berichtje lezen over onze acties, kijk dan op https://www.facebook.com/pvda.zoetermeer.

Terugkijken op onze eerdere campagneweken?


https://zoetermeer.pvda.nl/nieuws/onze-vierde-campagneweek/
https://zoetermeer.pvda.nl/nieuws/onze-derde-campagneweek/
https://zoetermeer.pvda.nl/nieuws/onze-tweede-campagneweek/
https://zoetermeer.pvda.nl/nieuws/onze-eerste-campagneweek/