Optocht DuurSamen

9 april 2022

Optocht DuurSamen

Op zaterdag 9 april organiseerde Duursamen Zoetermeer een optocht door de stad; een bonte stoet met deelnemers van organisaties en mensen die een rol spelen in de verduurzaming van Zoetermeer. In de tocht liepen diverse straattheater-acts mee, waardoor mensen op een leuke manier kennis konden maken met de organisaties.

Met de tocht, die begon op de Pilatusdam en eindigde bij Station West, willen stichting DuurSamen Zoetermeer en een groot aantal deelnemende partners op een positieve manier aandacht vragen voor verduurzaming.

Vandaag ging daarom ook de PvdA met anderen “op weg naar een duurzamer Zoetermeer”, de naam die DuurSamen aan de optocht had gegeven. Bij het Stadhuis werd een manifest aangeboden aan de aanwezige politieke partijen (PvdA Zoetermeer, GroenLinks Zoetermeer en ChristenUnie-SGP Zoetermeer). In dit manifest doet DuurSamen enkele concrete voorstellen voor samenwerking in de komende collegeperiode. Namens de PvdA nam bestuurslid Daphne Disco het manifest in ontvangst uit handen van Gemma Smid, voorzitter van DuurSamen Zoetermeer.

De deelnemende organisaties hebben de afgelopen weken hun wensen voor een duurzamer Zoetermeer verzameld. Deze wensen zullen bij de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering officieel aan het gemeentebestuur overhandigd worden.