10 september 2017

PvdA trekt per direct stekker uit Holland Outlet Mall (HOM)

De komst van een outlet mall in Zoetermeer is wat de PvdA betreft definitief van de baan. Vandaag hebben de eigenaren van het Woonhart aangegeven zich te willen herbezinnen op de HOM en ontwikkelaar Provast heeft besloten zich helemaal terug te trekken uit het project. De PvdA heeft volstrekt geen vertrouwen in de komst van een HOM naar Zoetermeer en vindt dat het college per direct moet stoppen met het ondersteunen ervan.

De PvdA heeft in februari ingestemd met nader onderzoek naar de haalbaarheid en wenselijkheid van een HOM, onder andere omdat de plannen veel werkgelegenheid zouden kunnen opleveren. ”We hebben destijds onder stevige voorwaarden ingestemd met nadere onderzoeken, we hebben daarmee toen niet al ingestemd met de komst van een HOM. De vraag of er een Holland Outlet Mall komt in Zoetermeer houdt de stad al te lang bezig. Bezorgde inwoners, winkeliers, ondernemers maar ook omliggende gemeenten willen snel duidelijkheid”, zegt raadslid Chantal Walther.

Fractievoorzitter Margot Kraneveldt voegt daaraan toe: “Ondernemers en winkeliers in Stadshart en Dorpsstraat hebben bij ons aangegeven dat ze wachten met investeren en vernieuwen totdat er duidelijkheid is rond de HOM. Als dit project maar boven de markt blijft hangen gebeurt er dus niks en wordt de stad gegijzeld door commerciële partijen die er niet uitkomen. De deur mag dus niet op een kier blijven staan, de deur voor dit project gaat wat ons betreft definitief dicht”. Dat de eigenaren en ontwikkelaar er zo snel al niet meer uitkomen heeft niemand kunnen voorzien. “Dit is een plan van particuliere partijen, niet van de gemeente of van de raad. Wij lopen niet aan de leiband van commerciële partijen en gaan niet wachten totdat de initiatiefnemers andere zakenpartners hebben gevonden. De HOM moet nu stoppen en daarom gaat wat de PvdA betreft definitief de stekker eruit”, aldus Walther en Kraneveldt.

Bewaren