PvdA wil snel duidelijkheid over de HOM

5 september 2017

Maandagavond 4 september jl. heeft de PvdA in Zoetermeer aangegeven dat er snel duidelijkheid moet komen over de HOM. Raadslid Chantal Walther: “Op 9 september heeft de wethouder een gesprek met de eigenaren van het Woonhart en wat de PvdA betreft moet er dan duidelijkheid komen. Wij willen op 11 september in de raadsvergadering van de wethouder precies horen hoe de vlag erbij hangt. Is er niet voldoende duidelijkheid en perspectief op een raadsbesluit dat nog in deze raadsperiode genomen kan worden, dan moet wat de PvdA betreft de stekker uit dit project worden getrokken.”

Of de Holland Outlet Mall komt in Zoetermeer, houdt de stad al ruim een jaar bezig. Niet alleen de inwoners en winkeliers willen graag weten waar ze aan toe zijn, maar ook omliggende gemeenten, de provincie en de hele retailwereld kijken naar wat wij doen. Eerder dit jaar heeft de raad  breed een motie van de PvdA aangenomen waarin staat dat zonder principeakkoord met de VVE’s van de woontorens boven het Woonhart het hele proces sowieso niet door kan gaan. Die avond stemde de PvdA vóór verder onderzoek naar een mogelijke HOM, maar onder duidelijke voorwaarden en restricties en met grote twijfels over de uitkomsten van de onderzoeken.

De PvdA heeft steeds aangegeven dat het niet zo kan zijn dat de stad stilligt en er niets meer gebeurt totdat de onderzoeken rond de HOM er zijn. De partij vindt het van belang dat de ontwikkelingen en het vernieuwen van het Stadshart en de Dorpsstraat doorgaan en we moeten inzetten op de verbetering van het verkeer rondom het Woonhart. “Ondernemers hebben bij ons aangegeven dat ze wachten met investeren en vernieuwen totdat er duidelijkheid is rond de HOM. Dus moet die duidelijkheid er snel komen”, aldus Walther.

Nu stokt het proces om tot een raadsbesluit te komen. Provast en de eigenaren van het Woonhart geven aan dat ze meer tijd nodig hebben. Het college is bereid hen meer tijd te gunnen en wil pas op de plaats maken. De PvdA heeft hier grote moeite mee. Walther: “De vertraging die nu optreedt begrijpen wij niet. Wij vinden dit absoluut geen goed signaal richting ons als raad en richting de inwoners en ondernemers die zich zoveel zorgen maken over de mogelijke komst van een HOM. Dit is een plan van particuliere partijen en wij willen dit niet boven de markt laten hangen en een afwachtende houding aannemen. Wij lopen niet aan de leiband van commerciële partijen. Als de eigenaren van het Woonhart en Provast geloven in hun eigen plan, dan doe je er als initiatiefnemers toch alles aan om je eigen zaakjes op orde te hebben?

Bewaren

Bewaren

Bewaren