23 januari 2016

PvdA Zoetermeer bezorgd over omvallen Mika Thuiscoach

De PvdA Zoetermeer maakt zich ernstig zorgen over het bericht in het AD van 19 januari 2016 over het dreigende faillissement van Mika Thuiscoach. De organisatie dreigt tientallen werknemers te moeten ontslaan om een faillissement te kunnen afwenden. Omdat Mika Thuiscoach een belangrijke dienst levert aan honderden kwetsbare Zoetermeerders, roept de PvdA de gemeente op om constructief mee te denken over oplossingen voor de medewerkers en clienten

Mika Thuiscoach verzorgt de begeleiding van ongeveer 400 kwetsbare inwoners en gezinnen in Zoetermeer. Met hun hulp kunnen deze inwoners zelfstandig blijven wonen. Chantal Walther, raadslid voor de PvdA Zoetermeer: “Wij willen van het college weten wat de gevolgen zijn van het faillissement voor de medewerkers en clienten in Zoetermeer. De organisatie is een belangrijke zorgverlener in de stad, die goed werk verricht.”

Het personeel van Mika Thuiscoach heeft de gemeente middels een brandbrief geïnformeerd over de situatie, en draagt oplossingen aan. Zo geven zij aan dat door bezuinigingen bij het Rijk de organisatie gedwongen is te bezuinigen. Een reddingsplan opgesteld door het personeel, de aandeelhouders van de instelling en de gemeente zou een van de oplossingen kunnen zijn.

De PvdA roep het college op om bij de besprekingen met Mika Thuiscoach aan te schuiven en constructief mee te denken over een oplossing.