18 september 2016

PvdA Zoetermeer met boot door waterschap Rijnland

Bij haar afscheid als burgemeester van Krimpen aan den IJssel kreeg de Zoetermeerse Lennie Huizer van de PvdA afdeling Zoetermeer een ‘belevenis’ aangeboden: een rondvaart, samen met Zoetermeerse politici van toen en nu.

De rondvaart met De Meervaarder, een hybride ‘fluister’boot, vertrok vanaf boerderij ’t Geertje. De tocht van twee uur door het oer-Hollandse veenweidelandschap nam de groep mee door het Land van Wijk en Wouden, door Stompwijk en via de Vlietlanden tot aan de Vliet. Het Groene Hart op zijn mooist begint gewoon in de achtertuin van Zoetermeer.

Tijdens de tocht is er door de opvarenden volop genoten van het Zuid-Hollandse boerenlandschap en de uitleg van de gids over inpoldering, het gemaal, het afsteken van turf, de problematiek van waterstanden en de vele feitjes over flora en fauna.

De gesprekken tussen de politici van toen en nu gingen over de veelzijdigheid van de  recreatiemogelijkheden in en om Zoetermeer, de bouw van de verlengde skibaan, de relatie van de gemeente met de waterschappen en de Provincie, maar natuurlijk ook over koetjes en kalfjes. Het is goed als hedendaagse politici luisteren naar de verhalen van hun voorgangers. De kennis van toen mag niet verloren gaan en is ook vandaag nog van toepassing. Die kennis nemen we zeker mee naar het stadhuis van Zoetermeer.

Foto’s van deze leuke middag kunt u hier vinden.