Vacature fractiemedewerker

6 augustus 2021

De gemeenteraadsfractie van de PvdA in Zoetermeer is op zoek
naar een fractiemedewerker

De Partij van de Arbeid heeft in de gemeenteraad in Zoetermeer een fractie van twee raadsleden en drie commissieleden. Deze vijf fractieleden worden ondersteund door een fractiemedewerker.

Wat doet de fractie?

Vanuit de oppositie wil de PvdA zoveel mogelijk van haar idealen realiseren. De fractie levert op alle terreinen haar eigen bijdrage aan de raadsdebatten, stelt vragen en dient moties en amendementen in, al dan niet in samenwerking met andere partijen en vooral met inbreng vanuit de Zoetermeerse samenleving. Er is hierbij ruimte voor creativiteit, nieuwe ideeën en eigen inbreng. Daarbij vragen we ons continu af of we op de goede weg zijn en wat prioriteit krijgt. Daar beslissen we samen over.

Wat voor werkzaamheden moeten gedaan worden?

De fractie heeft behoefte aan iemand die bij de wekelijkse fractievergadering ondersteunt door o.a. tijdig de agenda rond te sturen en voor goede verslaglegging te zorgen. Belangrijk is ook om overzicht te houden op uitnodigingen van bijeenkomsten, het onderhouden van contacten met maatschappelijke organisaties en het organiseren van werkbezoeken. De fractiemedewerker verstuurt persberichten en ondersteunt bij het opstellen van vragen, moties en amendementen. Ook houdt de fractiemedewerker de reguliere berichten voor social media bij.

Wat verwachten we van de medewerker?

We zijn een klein team. Dat betekent dat we allemaal bereid moeten zijn om werkzaamheden en afspraken van elkaar over te nemen als de nood aan de mens komt. Wij zoeken iemand die weet van aanpakken. Iemand die geïnteresseerd is in de politiek-bestuurlijke gang van zaken in Zoetermeer en mogelijk (op termijn) zelf gemeenteraadslid wil worden. Wij verwachten een constructief-kritische houding, iemand die niet bang is zijn of haar mening te geven. Ervaring is niet vereist, wel de attitude om te leren. We zijn op zoek naar iemand met affiniteit voor sociale media (Facebook, Twitter, Instagram, website).

De functie kost ongeveer 10 tot 12 uur in de week. De fractievergaderingen worden (in ieder geval tot en met maart 2022) op woensdagavond gehouden. De overige uren (in totaal circa 8 tot 10 uur/week) kunnen redelijk flexibel worden ingezet. De notulen verwachten we vóór het weekend, de agenda dient uiterlijk op maandag rondgestuurd te worden. Daarnaast verwachten we dat je soms in het weekend een persbericht verstuurd. Drie keer per jaar, bij de grote debatten, wordt er van je verwacht dat je op maandag beschikbaar bent.

Het is uiteraard de bedoeling dat je affiniteit hebt met linkse politiek en (al) lid bent of lid wordt van de PvdA.

Wat hebben we de fractiemedewerker te bieden?

  • Een leuke (leer)omgeving voor (jonge) mensen die kennis willen maken met de politiek.
  • Een passievol, gezellig team.
  • Je mag echt meepraten.
  • Een kans om je politiek te ontwikkelen.
  • Een kijkje achter de schermen in de Zoetermeerse politiek.

Bij deze functie hoort een kleine maandelijkse vergoeding van 300 euro bruto.

Nog meer details weten? Neem contact op met raadslid Susanne Bout ([email protected] of 06-22201557).
Direct solliciteren? Stuur Susanne Bout dan je CV en motivatiebrief.

Waar ben je naar op zoek?