Waterschappen op bezoek in Zoetermeer

29 maart 2022

Waterschappen op bezoek in Zoetermeer

De waterschappen willen droge voeten en schoon water voor iedere Zoetermeerder, op een haalbare en betaalbare manier. Hoe ziet dat er concreet uit en hoe krijg je dat voor elkaar? Op zaterdag 26 februari jl. spraken mensen van PvdA Zoetermeer en mensen van de drie waterschappen die Zoetermeer rijk is (Rijnland, Schieland & Krimpenerwaard en Delfland) met vertegenwoordigers van Zoetermeerse natuurorganisaties en bewonersverenigingen.

Samen onderzochten ze hoe je grootschalige woningbouw klimaatbestendig, duurzaam en betaalbaar voor elkaar kunt krijgen en hoe er in de bestaande stad ruimte gemaakt en behouden kan worden voor een proactief waterbeheer. Daarbij bleek hoe belangrijk het is dat volksvertegenwoordigers van gemeente en waterschappen voldoende van elkaars beleidsterreinen leren kennen en begrijpen, als we er met zijn allen voor willen zorgen dat water echt leidend wordt bij toekomstige stadsontwikkelingen.
Ook de inbreng van de bewoners en natuurverenigingen bleek onmisbaar.

Kijk hier naar een korte impressie van het werkbezoek:

Enthousiast is besloten om, in de aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen in 2023, zoveel mogelijk met zijn allen op te trekken. Word vervolgd dus.