We hebben een nieuwe burgemeester

1 april 2020

We hebben een nieuwe burgemeester

Deze week hebben we burgemeester Aptroot (vooral digitaal, op Facebook) uitgezwaaid, vanwege alle coronamaatregelen. Aptroot’s afscheidsfeest is helaas uitgesteld, maar wat in het vat zit verzuurt niet.

Zoetermeer heeft nu een nieuwe, waarnemend burgemeester: Jan Pieter Lokker. Lokker is meteen aan de slag gegaan na het vertrek van burgemeester Aptroot, zo heeft de gemeente Zoetermeer laten weten: ‘In deze roerige tijd puilt zijn agenda op dag één al uit, niet alleen met kennismakingen, maar ook met belangrijke bijeenkomsten.’

Jan Pieter Lokker is geen nieuwkomer, maar een zeer ervaren burgemeester. Hij was o.a. waarnemend burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk, Noordwijk, Goeree-Overflakkee, Albrandswaard, Lopik, Vijfheerenlanden en Hoeksche Waard. De komende tijd zal hij zich uitgebreid aan iedereen gaan voorstellen. Zo is er op donderdag 2 april al een digitale vergadering met alle fractievoorzitters en de voorzitter van het presidium, maar burgemeester Lokker zal na de quarantaine graag met “alle” inwoners van Zoetermeer kennis willen maken natuurlijk.

De PvdA heeft Jan Pieter Lokker van harte welkom geheten in Zoetermeer, met een bos rode rozen en het lokale likeurtje ‘Zoetermeerse Babbel’. En we wensen hem succes en veel plezier in Zoetermeer!