Wij hebben onze oudere leden gebeld

26 maart 2020

Wij hebben onze oudere leden gebeld

Diverse mensen van de PvdA Zoetermeer hebben deze week een belronde gehouden: zij belden onze leden van 65 jaar en ouder om te vragen of ze hulp nodig hebben tijdens de coronacrisis. 

Dit werd door onze leden als zeer sympathiek ervaren, maar gelukkig redt het merendeel van onze ouderen zich prima. Enkele leden vinden het fijn om af en toe gebeld te worden voor een praatje, maar boodschappen doen hoeft niet.

Gelukkig hebben we geen schrijnende verhalen gehoord. ’65 is het nieuwe 50′ bij sommigen. En ook hoogbejaarden zijn soms nog heel actief.

Enkele mooie verhalen van ons belteam:

“Sommige leden geven aan dat ze het prettig vinden mij te kunnen bellen ‘voor het geval dat’.”

“Je hoort al aan de stem of iemand kwiek is of wat minder. Mijn eerste gesprek was meteen het leukste: met een 93-jarige meneer die nog rondleidingen geeft over zijn vroegere vakgebied (nu even niet natuurlijk).”

“Verschillende personen boden ook mij aan om hulp te bieden in geval ik in de problemen zou komen. En dat vond ik ook weer leuk.”

“Mijn eerste beller was een vrouw van 95. Ze vond het heel lief dat ik belde, maar ze had weinig tijd want haar zoon was bij haar. Hij leerde haar FaceTime!”

Wij ontvingen ook een fantastische reactie van iemand’s dochter:

“Graag wil ik jullie bedanken. Afgelopen vrijdag was ik bij mijn moeder toen de PvdA Zoetermeer mijn moeder belde of ze misschien hulp nodig had bij het boodschappen e.d. Mijn moeder is 86 en ik denk haar hele leven al lid van de PvdA. Door deze aktie was zij zeer ontroert. Dank je wel PvdA!?”

 

Vooralsnog is hulp niet nodig zeggen de meeste leden. Eventueel op een later moment wel, als de crisis voortduurt. Wij houden de vinger aan de pols.

Heeft u misschien hulp nodig? Of behoefte aan een praatje? U kunt ons altijd bereiken op 06-12063497. Dat is het nummer van ons Ombudsteam. U kunt dan uw naam en telefoonnummer inspreken en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld. De gegevens die wij van u krijgen zullen we vertrouwelijk behandelen en niet verspreiden.