Zoetermeer moet toegankelijker worden

Door Margot Kraneveldt op 3 september 2018

Raadslid Margot Kraneveldt liet namens de PvdA Zoetermeer nog maar eens onze ergernis blijken: nog steeds is het niet vanzelfsprekend dat er rekening wordt gehouden met de toegankelijkheid van de openbare ruimten in onze stad.

Het onderwerp zit nog steeds niet goed genoeg tussen de oren van ambtenaren en architecten. En het budget voor een toegankelijke stad is onverminderd klein. Daarom wilden we niet wachten met dit debat tot ná de begroting (november).

De PvdA pleit voor een nog betere samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer en de Toegankelijkheidsraad Zoetermeer. Ook pleit de PvdA voor een continue, structurele aandacht voor en implementatie van méér dan alleen de (theoretische) toegankelijkheidsnormen.

Wethouder Ingeborg ter Laak zegde gelukkig toe dat er een Zoetermeerse Standaard (normenkader) gaat komen (rond 1 november), die beter wordt dan de Internationale Toegankelijkheids Standaard. Ook volgt er nog een nulmeting eind 2018.

#OpenStad #Commissievergadering #Toegankelijkheidsraad

Margot Kraneveldt

Margot Kraneveldt

Na mijn afscheid van de Tweede Kamer in 2010 heb ik ervoor gekozen om een tijdje achter de schermen actief te zijn binnen de PvdA. Ik was secretaris van de afdeling en ben nog steeds lid van het landelijke partijpresidium. Politiek bedrijven zit me echter in het bloed en daarom ben ik in maart 2014

Meer over Margot Kraneveldt