Huis-aan-Huis in Buytenwegh

23 maart 2024

Huis-aan-Huis in Buytenwegh

Op zaterdag 23 maart zijn we met een roodgroen team van GroenLinks Zoetermeer en PvdA Zoetermeer weer de huizen langs geweest om bij inwoners van Zoetermeer op te halen wat er speelt in hun wijk. Wat gaat er goed, wat kan beter en wat moet echt aangepakt worden? Deze keer was Buytenwegh aan de beurt, in het bijzonder de dekwoningen aan de ‘Rodes’.
Het weer zat Khaled, Robert, Anja, Klaas, Gerard en Margot niet mee, maar daar lieten zij zich niet door weerhouden om aan te bellen. Ze troffen zeer tevreden inwoners, maar er waren ook de nodige klachten.

🙋‍♀️🙋‍♂️ Mensen die er al heel lang wonen, zien hun wijk veranderen. Helaas niet ten goede. De binding is er niet altijd meer door veel nieuwe bewoners die soms elkaars taal niet spreken of elkaar gewoon niet ontmoeten.
🧹Men voelt zich regelmatig onveilig en het onderhoud en de schoonmaak in de wijk kan beter. Bewoners zouden graag zien dat de woningcorporatie en de gemeente hier meer aan doen. Soms wordt op klachten gewoon niet gereageerd. Ook is er gebrek aan speelruimte voor de kinderen.
🏠Een opvallend geluid dat ook te horen was: er zijn ouderen die graag kleiner zouden willen gaan wonen elders in Zoetermeer, maar dan moeten ze hun grote woning in de oude staat opleveren. De woningcorporatie is daar (veel te?) streng in, ook als dat voor ouderen niet te betalen is of wanneer ze geen sociaal netwerk hebben om hen daarbij te helpen. Dit komt de doorstroming natuurlijk niet ten goede. We gaan dit onder de aandacht brengen van de Gemeente Zoetermeer. Hier zou toch een oplossing voor te vinden moeten zijn. 💪