Rode Café en Politieke Pubquiz was een succes

Door Michael Jurriaans op 9 juli 2018

Op vrijdag 29 juni jl. vond het eerste Rode Café en de eerste Politieke Pubquiz plaats, gezamenlijk georganiseerd door de lokale PvdA en de SP. En het was een groot succes!  Bij ‘1892 Eten & Drinken’ kwamen zo’n 50 deelnemers samen om aan de Pubquiz mee te doen, bestaande uit vertegenwoordigers van diverse politieke partijen en belangstellende inwoners. Sommigen kwamen met een vooraf aangemeld team, andere teams vormden zich spontaan op de avond zelf.

Voorafgaand aan de Pubquiz was er het rode Café: een informatief, politiek getint gedeelte, dit keer over de Veiligheid in Zoetermeer. Als speciale gast en portefeuillehouder mocht burgemeester Aptroot het spits afbijten. Hij gaf een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen in Zoetermeer en concludeerde enthousiast: “Zoetermeer is veilig en daar wordt hard aan gewerkt”.
Daarna vertelde mevrouw Van Muntser van Slachtofferhulp over de organisatie en haar ervaringen. Zij vertelde een indringend verhaal over de structuur en noodzaak van Slachtofferhulp. Het werk wordt allemaal gedaan door vrijwilligers die daarvoor een specifieke training krijgen. Hulde daarvoor!

Daarna werd de eerste Pubquiz gespeeld onder leiding van Sicco Louw (PvdA) en Iván Beij (SP), die dit heel leuk deden. Er deden 7 teams mee. Zeer uiteenlopende vragen op diverse gebieden kwamen langs, waarvan de meesten niet eens over politiek gingen. De vragen werden onder de nodige hilariteit enthousiast beantwoord.
Na een spannende strijd tussen team “Route 66” en “De Coalitie” (samengesteld uit iemand van de PvdA, de SP en het CDA) nam dit laatste team de grote wisselbeker mee naar huis.
Al met al was het een zeer geslaagde avond die zeker herhaald zal worden, vermoedelijk dit najaar al.

Foto: FOTOFLEX.nl


Foto: Ineke van den Berg