Bezoek van ALLE kandidaat-voorzitters

6 september 2017

Onze bijeenkomst van zondagmiddag aanstaande voor leden van de PvdA is nóg interessanter geworden: ALLE kandidaat-voorzitters zullen aanwezig zijn op deze middag en uw vragen beantwoorden over de manier waarop zij het voorzitterschap van de Partij van de Arbeid willen invullen.
Zie hieronder de uitnodiging:

Beste vrienden,

Hierbij willen Astrid, Gerard en Nelleke leden van de Partij van de Arbeid uitnodigen voor een drankje en een borrelhapje in het partijkantoor in Zoetermeer.

Het zal jullie niet ontgaan zijn maar binnenkort mogen wij als leden onze stem weer laten horen. Nu Hans Spekman stopt krijgen wij weer een nieuwe partijvoorzitter. Astrid en Gerard en Nelleke zouden heel graag met jullie in gesprek gaan over de partij en de avonturen die voor ons liggen. En ken je Astrid en Gerard of Nelleke nog niet, dan is dit de kans om ze te ontmoeten en ze het hemd van het lijf te vragen.

Astrid Oosenbrug (1968, Rotterdam, woonachtig in Berkel en Rodenrijs)
Staat liever met de poten in de modder, dan dat ze met haar hoofd in de boeken zit. Een no-nonsense sociaaldemocraat met een duidelijke mening, die het liefst haar daden laat spreken. Gekenmerkt door haar oprechtheid, die de kiezers zijn gaan missen in de PvdA.
Is autodidact, cybersecurity expert, sociaal ondernemer in de ICT en medeoprichter van de stichting Cyberwerkplaats. Astrid was tot voor kort Tweede Kamerlid met o.a. de portefeuilles ICT bij de overheid en privacy. Ook was ze actief in alle lagen van de partij, onder andere als Gemeenteraadslid in Lansingerland, bestuurslid van het Roze Netwerk en bestuurslid van de Vrouwen in de PvdA. 

Gerard Oosterwijk (1984, Deventer, woonachtig in Brussel)
Ondernemende activist, die er plezier uit haalt om samen met anderen sociale initiatieven op te zetten. Legt de lat hoog voor zichzelf en anderen en weet door zijn onuitputtelijke drive veel te bereiken. Innoveert al langer met nieuwe manieren van politiek bedrijven, om daardoor links progressieve mensen en ideeën te mobiliseren.
Is opgeleid als jurist en econoom en werkt als medewerker van de PvdA Eurodelegatie. Is daarnaast initiatiefnemer van vernieuwingsbeweging #kiesvoordetoekomst binnen de PvdA en medeoprichter van Positief Links, de politieke start-up. Was lang actief als vrijwilliger in de partij, naast zijn werk bij ING, als voorzitter van de werkgroep Europa en PES-congresdelegatie. Heeft ervaring als voorzitter van een landelijke organisatie, namelijk de Landelijke Studenten Vakbond.

PvdA-wethouder Nelleke Vedelaar (1977, Zwolle)
Deze lokale bestuurder, die in de hoofdstad van Overijssel verantwoordelijk is voor de portefeuilles Zorg, Wonen, Armoedebestrijding, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ziet het als de belangrijkste opdracht voor de PvdA om vertrouwen terug te winnen. Haar ideeën voor de PvdA schreef Vedelaar op in het manifest ‘Strijdbaar’ (zie http://www.nellekevedelaar.nl/).

 

Wanneer: Zondag 10 september 2017
Waar: Bredewater 16, Zoetermeer
Hoe laat: 13:00 – 15:00

Programma:
12.45    Zaal open
13.00    Welkomstwoord
13.05    Voorstelronde kandidaten
13.30    Informatiefilmpje over Van Waarde
13.35    Debat met de kandidaten
14.00    Kleine pauze
14.10    Speeddaten met de kandidaten
14.40    Napraten/kleine borrel

We willen jullie vragen je even aan te melden zodat we weten voor hoeveel mensen we fris en een hapje kunnen halen. Je kunt je nog aanmelden via boutsusa@gmail.com.

Wij hopen jullie allemaal te ontmoeten en een constructief doch mooi gesprek te voeren.

 

Bewaren

Bewaren