Huis aan Huis in Dorp

13 november 2023

Huis aan Huis in Dorp

Mensen die het lastig hebben, maar wel keihard hun best doen. Mensen die het vertrouwen kwijt zijn en zoeken naar eerlijkheid in de politiek. We spraken ze afgelopen zaterdag in de wijk Dorp. Langs de deuren gaan, aanbellen en met Zoetermeerders in gesprek gaan zorgt ervoor dat we als PvdA Zoetermeer en GroenLinks Zoetermeer echt horen wat er speelt bij mensen. Dit gebruiken we in de gemeenteraad en bij onze voorstellen en moties om Zoetermeer een betere plek te maken om te wonen en te leven.

We gingen niet alleen met een vrijwilligersteam langs de huizen, we stonden zaterdag ook in het Stadshart en in de Dorpsstraat.

Bij de Rode Kraam in het Stadshart zijn goede gesprekken gevoerd. Zoetermeerders gaan zich nu echt oriënteren en dat merk je. Onze Timmermans-potloden vonden gretig aftrek. Niet bij iedereen, want boze kiezers zijn er ook in Zoetermeer. Toch gingen we ook met hen het gesprek aan, als ze dat wilden tenminste. En soms kwamen we dan toch nader tot elkaar. Ook dat is al winst! We moeten in gesprek blijven met elkaar.

Ook bij de groene bakfiets in de Dorpsstraat werden goede, soms heftige gesprekken gevoerd. Dat de kwestie Israël-Gaza ook hier velen raakt, bleek duidelijk. Niet gek dat bij de stromende regen de gesprekken ook over het klimaat gingen.

Aardig wat mensen staan open voor de standpunten van GroenLinks-PvdA maar hoe dan ook zullen we als GL/PvdA tot de 22e nog flink aan de bak moeten als we de grootste willen worden! 💪