Jongeren in de politiek

30 augustus 2023

Jongeren in de politiek

Politiek Café met Pubquiz van PvdA en GroenLinks

GroenLinks en de PvdA in Zoetermeer organiseren samen met hun jongerenorganisaties de Jonge Socialisten en Dwars op vrijdag 8 september een interessante én gezellige thema-avond over “Jongeren in de politiek”. Deze avond wil jongeren vanaf 14 jaar inspireren om mee te doen met de politiek en zo mee te beslissen over dingen die zij belangrijk vinden.

De avond vindt plaats in de Kapelaan in Zoetermeer en biedt een platform voor jongeren om meer te leren over hoe de politiek werkt en hoe je als jongere actief zou kunnen worden.

Nilüfer Sağir van de PvdA Zoetermeer en Sepehr Mohammadian van Zoetermeer Vooruit vertellen over hun eigen politieke ervaringen en geven tips. Daarnaast zal Nikki Trip van het initiatief  ‘Stem op een Jongere’ aanwezig zijn om te vertellen hoe jongeren hun stem kunnen laten horen.

V.l.n.r.: Nilüfer, Sepehr en Nikki

 

Dus ben je geïnteresseerd in politiek en wil je graag meedoen en meepraten, maar weet je misschien nog niet zo goed hoe? Je bent van harte welkom en wie weet zien we jou straks terug als actieve jongere in een partij of als lid van de gemeenteraad!

Na het inhoudelijke gedeelte van de avond gaat de Pubquiz los en iedereen kan gratis meedoen. Zo sluiten we de avond gezellig af met daarbij natuurlijk een drankje. Het event is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is, ongeacht politieke voorkeur. Het belooft een inspirerende avond te worden met volop ruimte voor interactie en discussie.

De locatie van het Politieke Café is Parochieel Centrum De Kapelaan in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur, vrijdag 8 september.

Dwars en JS Foto: Ytim Engelaar (JS)