Nieuwe fractiemedewerker

Door Yuri Nikerk op 28 september 2021

Interview met onze nieuwe fractiemedewerker

Per 1 september jongstleden heeft onze fractie afscheid genomen van Martijn van Wely als fractiemedewerker. Wij danken hem hartelijk voor zijn inzet van de afgelopen drie jaar.
Onlangs heeft Martijn bij de fractievergadering het stokje overgedragen aan zijn opvolger Yuri Nikerk.
Hij stelt zich hieronder even voor.

Naam: Yuri Nikerk
Leeftijd: 38 jaar
Dagelijkse bezigheden: Docent Nederlands en Burgerschap op het mbo.
Functie bij PvdA: Fractiemedewerker

Mijn naam is Yuri Nikerk. Ik vertel mijn studenten altijd om nooit een tekst te beginnen met jezelf voor te stellen, maar als het doel van de tekst is om je voor te stellen…dan is dat toch wel handig 😊. De dag na het verlies van 29 zetels in de Tweede Kamer ben ik lid geworden van de partij. Je zou het kunnen zien als een soort protestlidmaatschap. Ik vond het zó oneerlijk dat de partij die het meest zijn best deed keihard werd afgerekend en dat de partij die er in mijn ogen een potje van maakte door mocht regeren.

Hierna heb ik me even stil gehouden. Ik was druk genoeg met mijn baan als docent, mijn theaterstichting en allerlei aanverwante activiteiten. Toen de coronapandemie als een bom in ons land insloeg kwamen veel van mijn dagelijkse bezigheden acuut stil te liggen. De theaters werden gesloten en zeker in het begin verdwenen redelijk wat lessen van het rooster. Hier kwam mijn interesse in politiek weer boven drijven. In november 2020 ben ik mij op een ALV eens gaan bemoeien met wat er in de partij speelt en sindsdien ging het snel. In augustus diende ik op de landelijke ledenraad zelfs twee moties in, waarvan ik er één moest verdedigen. Het kan verkeren.

Inmiddels ben ik werkzaam in de cultuur- en de communicatiewerkgroep en vanaf 1 september mag ik de fractie officieel ondersteunen als fractiemedewerker. De eerste agenda’s, notulen en het bijhouden van allerlei bijlagen is dus begonnen en ik moet zeggen dat ik het met veel plezier doe. Het is fijn dat je duidelijkheid kunt scheppen in wat er gebeurd is, gebeurt en moet gebeuren.

Mocht je de fractie nodig hebben, dan zul je dus ‘langs’ mij moeten. Ik ben bereikbaar via [email protected]. Uiteraard ben ik ook makkelijk persoonlijk aan te spreken als ik ergens in Zoetermeer rondloop, want dat doe ik nogal eens. Ook voor andere suggesties ben ik uiteraard bereikbaar, want we doen het allemaal toch met elkaar!

Yuri Nikerk

Yuri Nikerk

Sinds maart 2022 ben ik commissielid in de Zoetermeerse gemeenteraad. Als woordvoerder Cultuur (inclusief Evenementen) wil ik er met onze stadsgenoten voor gaan zorgen dat de Zoetermeerse cultuur weer echt op de kaart gezet wordt. Niet alleen in woorden, maar vooral in daden. Als theatermaker heb ik de afgelopen jaren gezien dat de sector niet

Meer over Yuri Nikerk