Willem Dreespenning voor Gerard van Oosterhout

1 mei 2020

 

Willem Dreespenning voor Gerard van Oosterhout

Gerard van Oosterhout is al 65 jaar onafgebroken lid van de Partij van de Arbeid. In goede en slechte tijden. De PvdA eert zoveel jaren trouw lidmaatschap met de Willem Dreespenning. Gerard ontving vandaag onze uiting van waardering uit handen van fractievoorzitter Margot Kraneveldt en bestuursvoorzitter Michael Jurriaans. Daarbij hadden zij nog een hele speciale verrassing voor Gerard geregeld: een filmpje waarin onze landelijke voorzitter Nelleke Vedelaar Gerard persoonlijk bedankt.

Het komt niet zoveel voor dat iemand de Dreespenning krijgt. En ondanks de toch wel hoge leeftijd van Gerard (83) is hij nog steeds erg actief in de Partij. Niet alleen bij ons in de afdeling van Zoetermeer, waar we altijd blij zijn hem weer te zien, maar Gerard is ook actief betrokken bij de landelijke werkgroep die zich bekommert om het basisinkomen, een uiterst actuele discussie. En daarnaast zet hij zich in bij het Rode Nest, dat zich inzet voor de ledendemocratie. Gerard filmt allerlei bijeenkomsten en zet dit ook op YouTube, waar hij zelfs een eigen kanaal heeft.

Gerard, wij vinden het fantastisch dat je je na 65 jaar nog steeds zo inzet om een nog betere partij te maken van de PvdA. Bedankt daarvoor en nogmaals gefeliciteerd!