PvdA scherpt voorstel nieuwe kunstgrasvelden voor voetvalclubs aan

Door Sicco Louw op 5 maart 2024

PvdA scherpt voorstel nieuwe kunstgrasvelden voor voetvalclubs aan

Drie voetbalverenigingen in Zoetermeer krijgen tijdens de zomerstop dit jaar nieuwe kunstgrasvelden. SVO Buytenpark, FC Zoetermeer en DSO verwachten dat met de vervanging van natuurgras door kunstgras hun wachtlijsten fors naar beneden kunnen. De natuurgrasvelden worden met regelmaat afgekeurd, waardoor de verenigingen minder uren ter beschikking kunnen stellen voor trainingen en wedstrijden.

De PvdA is blij dat onze verenigingen dankzij nieuwe kunstgrasvelden meer kinderen en volwassenen kunnen laten voetballen. Het raadsvoorstel is door onze partij nog wel aangescherpt. Zo stond er niet in dat de kunstgrasvelden vóór de start van het nieuwe seizoen gereed moeten zijn. En wij vinden dat als er tegenvallers zijn bij de werkzaamheden, dat SVO en FC Zoetermeer dan voorrang moeten krijgen: bij deze verenigingen gaat het namelijk om de helft van hun velden, bij DSO gaat het om 1 veld van in totaal acht. Het nieuwe kunstgrasveld van DSO gaat straks ook open voor niet-leden.

De aanscherping hebben wij in een amendement voorgelegd aan de gemeenteraad. Mede indieners waren GroenLinks, D66 en CDA. Het amendement is aangenomen, want een meerderheid van de gemeenteraad steunde ons voorstel.

 

 

 

Sicco Louw

Sicco Louw

Hier sta ik voor: 1. Bestaanszekerheid voor iedereen 2. Samen leven, samen zorgen voor elkaar en de stad, betrokkenheid 3. Zoetermeer als fijne woon- en leefstad Het grootste ideaal van de PvdA is dat iedereen kans heeft op werk. Dat levert namelijk niet alleen inkomen op, maar ook een betekenis in deze maatschappij. En natuurlijk

Meer over Sicco Louw