PvdA Zoetermeer timmert goed aan de weg

Door Susanne Bout op 26 juli 2018

De PvdA Zoetermeer is deze week twee keer aangenaam verrast: twee stukken stoep zijn door de gemeente aangepakt, mede op het verzoek van de PvdA. ‘Bouwen aan Zoetermeer’ was de slogan van de PvdA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, maar deze week wordt er wel heel letterlijk gebouwd aan onze stad.

Het eerste stuk stoep is een strook in de Denemarkenlaan (tegenover de Duitslandlaan), waar al meer dan 1,5 jaar helemaal geen stoep lag. In eerste instantie viel het de PvdA-raadsleden wel op dat er geen stoep lag, maar de raadsleden namen aan dat dit tijdelijk was (er ligt daar namelijk ook een tijdelijk parkeerterrein), maar de situatie bleef te lang onveranderd. Al die tijd liepen voetgangers, al dan niet slecht ter been en/of met kleine kinderen, over het fietspad. Fietsers en brommers reden er rakelings langs. Daarom heeft de PvdA eind vorig jaar het college verzocht om de gevaarlijke situatie aan te passen en een stoep aan te laten leggen. Deze week is de stoep aangelegd.

Het tweede stuk stoep betreft het Cadenzaplein. In februari constateerde raadslid Susanne Bout dat de stenen op het gloednieuwe plein aan het verbrokkelen waren. Susanne Bout: “Ik heb in de winter al meteen aan de bel getrokken bij de wethouder. Als je er met hoge hakken liep moest je goed opletten de afgelopen maanden. Mensen die minder mobiel zijn (zoals mensen die een scootmobiel, rollator of krukken gebruiken) konden ook niet gemakkelijk over het plein. Ik ben blij dat de stenen nu weer netjes recht liggen. Nu is het plein beter begaanbaar en hoeven we niet meer bang te zijn voor een ongeluk, zoals struikelen of het verzwikken van een enkel.

De PvdA heeft de afgelopen maanden steeds de vinger aan de pols gehouden over de stand van zaken voor beide stukken stoep. “Ik ben steeds vragen blijven stellen aan het college over het verloop van het proces. Tijdens het perspectievendebat (begin juni) kreeg de PvdA al de toezegging van wethouder Groeneveld dat ze er voortvarend mee aan de slag zou gaan. Dat heeft ze dus gedaan. Hopelijk is nu alles opgelost en liggen de stenen er weer voor jaren mooi bij”, aldus Bout. “En petje af voor de stratenmakers die in de bloedhitte deze week de boel hebben opgeknapt.”

Denemarkenlaan:

Cadenzaplein:

Susanne Bout

Susanne Bout

Ik wil opkomen voor mensen die niet gemakkelijk mee kunnen komen in de maatschappij. Ik heb zelf meegemaakt hoe geweldig het is als mensen of organisaties je kunnen helpen om vooruit te komen in het leven als dat op een gegeven moment zelf niet lukt. Dat gun ik anderen ook. De huidige afbraak van vele

Meer over Susanne Bout