Vice-fractievoorzitter

Susanne Bout

Jeugd(zorg) en Onderwijs, Omgevingswet, Grondbeleid en Bestemmingsplannen. Resultatendebat, Presidium, Denktank Jeugdzorg.

Ik wil opkomen voor mensen die niet gemakkelijk mee kunnen komen in de maatschappij. Ik heb zelf meegemaakt hoe geweldig het is als mensen of organisaties je kunnen helpen om vooruit te komen in het leven als dat op een gegeven moment zelf niet lukt. Dat gun ik anderen ook. De huidige afbraak van vele voorzieningen, subsidies en maatregelen en het schijnbare gebrek aan solidariteit is me een doorn in het oog. Als gemeenteraadslid zet ik me daarom in om Zoetermeerders een beter bestaan te bieden, op het gebied van werk, zorg, wonen, onderwijs en zekerheid, in een ‘groen/blauwe’ stad waarin het fijn leven is.

Ik ben leergierig ingesteld en ik praat graag met mensen over uiteenlopende onderwerpen ongeacht hun kennis, interesse of achtergrond. Mijn open houding, parate kennis en humor helpen me daarbij. Ik gebruik mijn kennis en netwerk graag om mensen aan elkaar te koppelen en/of om anderen verder te helpen. Kennis en ervaring moet je delen, daar worden we allemaal rijker van. Door verbanden te leggen en naar mensen te luisteren ontdek je zo wat mensen motiveert en wat er speelt in de stad. Dit alles gebruik ik om Zoetermeer mooier te maken en om Zoetermeerders vooruit te helpen.

Mijn kijk op het leven in een paar zinnen:
– Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
– Tel je zegeningen.
– Zeg wat je doet en doe wat je zegt.

Ik hou graag de lijntjes kort en informeel. Dus heb je een vraag of suggestie, neem contact met me op.