Verkiezingsprogramma’s 15 maart

22 februari 2023

Verkiezingsprogramma’s 15 maart

Over 3 weken, op 15 maart, mogen we weer naar de stembus. Dit zijn belangrijke verkiezingen, want ze hebben invloed op het bestuur van de Provincie en de waterschappen, maar ook op de samenstelling van de Eerste Kamer.
Dus: 1x lopen, 2x stemmen, 3x invloed. Daarom bepaalt een stem op 15 maart de toekomst van ons land.

Een sterke PvdA is belangrijker dan ooit. Om de doorgeschoten marktwerking te stoppen. Zodat je met een gewoon salaris ook de energierekening kan betalen. Om betaalbare woningen te bouwen voor jong en oud. Voor een eerlijk en groen klimaatbeleid. Om de natuur te beschermen. Tegen het volbouwen van ons landschap met distributiecentra, waar ook nog eens arbeidsmigranten worden uitgebuit. Voor groene energie waar omwonenden van profiteren. Voor veilig zwemwater en gezond groen.
Wij strijden voor een sociale, groene en eerlijke wereld. Stem 15 maart PvdA.

Is het fijn om op een Zoetermeerse kandidaat te stemmen, die extra let op de belangen van onze stad? Wij denken van wel. En in waterschap Rijnland kan dat. Lees hier meer over onze Zoetermeerse kandidaten: Anja van Zantvoort op nummer 2 en Margot Kraneveldt als lijstduwer.

Zoetermeer is door de enorme groei in de jaren 60 en daarna over de grenzen van de waterschappen heen gegroeid. Daarom valt Zoetermeer tegenwoordig onder drie waterschappen.
Weet je niet precies in welk waterschap je woont? Open de postcodezoeker.

Download hier onze programma’s: