PvdA wil ochtendzwemmen terug

Door Sicco Louw op 8 februari 2021

PvdA wil ochtendzwemmen terug

De PvdA Zoetermeer wil dat inwoners de mogelijkheid houden om ‘s ochtends banen te zwemmen in een van de zwembaden in Zoetermeer. Door de bezuiniging op de ZoetermeerPas geeft het college aan dat dit een verliesgevende activiteit is geworden. In schriftelijke vragen wil de PvdA opheldering van het college.

Uit het nieuwe zwembadrooster dat ingaat zodra de coronamaatregelen worden versoepeld, blijkt dat het in de ochtend banen zwemmen is geschrapt. Aanbieder het Zweminstituut heeft trouwe zwemmers gemeld dat het verlies komt doordat dit college heeft bezuinigd op de ZoetermeerPas. Met die pas konden inwoners met een laag inkomen toch komen zwemmen. Nu zij dit financieel niet meer kunnen opbrengen, zijn de kosten voor het banen zwemmen te hoog geworden voor het Zweminstituut.

De PvdA Zoetermeer vraagt verantwoordelijk wethouder Ter Laak van het CDA waarom de gemeenteraad bij het vaststellen van de bezuiniging op de ZoetermeerPas niet is geïnformeerd over wat het gevolg zou zijn voor het banen zwemmen. Commissielid Sicco Louw van de PvdA wil ook weten welke scenario’s de wethouder heeft besproken met het Zweminstituut. “Er wordt wel op andere tijdstippen de mogelijkheid geboden om banen te zwemmen. Waarom kan het dan niet één of twee keer in de ochtend worden aangeboden? Ik weet dat veel banenzwemmers dit juist graag in de ochtend doen, bijvoorbeeld voordat ze naar werk gaan.” Ook is Louw benieuwd of andere zwemaanbieders in de stad gevraagd zijn of zij ochtendzwemmen kunnen organiseren.

Wat de PvdA betreft blijft in Zoetermeer de mogelijkheid om in de ochtenduren banen te zwemmen. “Iedereen krijgt in coronatijd te horen dat bewegen ontzettend belangrijk is. Dat blijft zo, ook als de binnensporten weer mogelijk zijn. Dan geef je als Gemeente natuurlijk een slecht signaal als je door een platte bezuiniging op de ZoetermeerPas na tientallen jaren inwoners de mogelijkheid ontzegt om in de ochtend banen te zwemmen.”

Sicco Louw

Sicco Louw

Hier sta ik voor: 1. Bestaanszekerheid voor iedereen 2. Samen leven, samen zorgen voor elkaar en de stad, betrokkenheid 3. Zoetermeer als fijne woon- en leefstad Het grootste ideaal van de PvdA is dat iedereen kans heeft op werk. Dat levert namelijk niet alleen inkomen op, maar ook een betekenis in deze maatschappij. En natuurlijk

Meer over Sicco Louw

Waar ben je naar op zoek?